Friday, March 30, 2012

Ghee


Ghee on kirkastettua suolatonta voita, josta vesi ja maidon valkuainen on poistettu. Ayurveda pitää gheetä suuresti terveyttä edistävänä ruoka-aineena. Sen maku on pähkinäinen, erittäin herkullinen. Jos tavallinen voi on hyvää, ghee on vielä parempaa.

Tarvitset:
- paketti suolatonta voita (luomu)

Sulata voi kattilassa kunnes se kiehuu. Anna voin kiehua miedolla lämmöllä vielä n.20 minuuttia(vahdi toisella silmällä, tai molemmilla). Maitoproteiinit kertyvät kattilan pohjalle ja ghee muuttuu kullan keltaiseksi. Ghee pitää 'poreilevaa' ääntä valmistuessaan. Kun se loppuu,ghee on valmista. Ota kattila liedeltä, kerää pohjaan kertyneet maitoproteiinit pois ja kaada ghee lasipurkkiin. Ghee säilyy huoneenlämmössä tai jääkaapissa useita kuukausia. Sitä voidaan käyttää paistamiseen, antamaan makua mihin tahansa ruokaan, leivän päällä,mitä ikinä keksii...

No comments:

Post a Comment