Monday, June 4, 2012

Raakaa Woimaa



Olen viime aikoina kaipaillut kaappiin jotakin helppoa ja terveellistä välipalaa, joka antaa tujauksen energiaa ja pitää nälkää loitolla. Kyhäilin kasaan reseptin, jonka lopputulos on herkullinen-ainakin minun makuhermojeni mielestä. Nämä raakaenergiapatukat ovat loistava välipala silloin, jos nälkä yllättää ja on pakko saada jotakin nopeasti- sano EI nälkäkiukulle terveellisesti! :)
Patukat sisältävät paljon omega-3 rasvahappoja, antioksidantteja, kuitua, rautaa, magnesiumia, sinkkiä, jne. Kuivatut aprikoosit ovat oiva tapa makeutukseen, koska niiden GI on kuivatuista hedelmistä alhaisin, eivätkä ne sen vuoksi vaikuta verensokeriin yhtä paljon kuin muut kuivahedelmät. Lisäksi niissä on paljon rautaa. Myös raakakaakaojauheella, kaakaovoilla, kookosöljyllä ja pähkinöllä on lukuisia terveysvaikutuksia. Ja kaiken huipuksi nämä patukat ovat hyviä! Makeutta voi lisätä oman maun mukaan.

. .

Raakapatukat

1 rkl Kylmäpuristettua luomu kookosöljyä
1 rkl raakakaakaovoita
1-2 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl pekaanipähkinöitä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl chiasiemeniä
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kuivattuja aprikooseja(liotettu)
ripaus aitoa vaniljaa


Liota aprikooseja n.15 min väljässä vedessä.Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa. Rouhi pähkinät, pellavansiemenet ja chiansiemenet monitoimikoneessa. Sekoita pähkinä-siemenseokseen kaakaojauho, vanilja ja kookoshiutaleet. Soseuta aprikoosit monitoimikoneessa, lisää muutama ruokalusikallinen liotusvettä, jotta saat tasaisen soseen. Lisää aprikoosisose kuivien aineiden joukkoon. Anna sulatetun öljyseoksen kylmetä hetki ja lisää se sitten joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Painele taikina kelmulla vuorattuun vuokaan ja pakasta 3-4 tuntia. Voit myös kuivattaa taikinan uunissa, alhaisessa 45 asteen lämpötilassa n.6 tuntia, luukku hieman raollaan.
Voit koristella patukat pähkinärouheella, kookoshiutaleilla, gojimarjoilla. ..Tee se ennen pakastusta, jolloin ne tarttuvat paremmin massan pintaan.

3 comments:

  1. Aion kyllä taatusti kokeilla ja sanoa niin EI sille nälkäkiukulle! :)

    ReplyDelete
  2. Nyt tekis mieli just tätä patukkaa! Nälkäkiukku on tuloillaan ja jotain pitäis keksiä.. :/ Tv. L

    ReplyDelete
  3. Suosittelen kokeilemaan, tekis yhen patukan jälkeen mieli syödä vielä vaikka kaks tai kolme!:) Ja Lintukka, teretulemast syömään,täältä löytyy!Voin ottaa lennolle torstaina hätävaraksi mukaan, jos nälkä yllättää...;)

    ReplyDelete