Tuesday, May 8, 2012

Kaneli-Suklaamuro Mysli




Tässä herkullisessa reseptissä murojen virkaan toimittaa liotetut tattarisuurimot. Mysli kuivatetaan mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa, jotta kaikki ravintoaineet säilyvät hyvin. Ohje sopii myös raakaravintoa nautiskeleville.
 Tämä mysli on oivallinen aloitus päivälle esimerkiksi kotitekoisen jugurtin kanssa!

Kaneli-suklaamuro Mysli:

3dl yön yli liotettuja tattarisuurimoita
1dl cashewpähkinöitä
1dl pekaanipähkinöitä
1dl parapähkinöitä
1dl manteleita
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 kookoshiutaleita
2tl kanelia
1rkl raakakaakojauhetta
2rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1dl gojimarjoja
1dl kaakonibsejä

Liota tattarisuurimoita yön yli vedessä. Huuhtele kunnolla ennen käyttöä. Murskaa pähkinät rouheeksi morttelissa tai monitoimikoneessa. Lisää pähkinöiden joukkoon kaneli ja raakakaakojauhe, auringonkukansiemenet ja kookoshiutaleet. Sulata kookosöljy vesihauteessa, anna jäähtyä hiukan ja lisää pähinäseokseen. Lisää liotetut ja hyvin huuhdellut tattarisuurimot pähkinäseoksen joukkoon ja levitä uunipellille, leivinpaperin päälle. Kuivata 45 asteessa (kiertoilma) 6 tunnin ajan uunin luukku hieman raollaan. Lisää lopuksi gojimarjat ja kaakonibsit. Tarkista, että mysli on kuivaa ennen sen purkittamista. Säilö mysli tiiviseen lasipurkkiin ja säilytä sitä jääkaapissa.

Voit käyttää mitä tahansa pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä ja mausteita. Löydä oma makuyhdistelmä! Hedelmät voi viipaloida tuoreena joukkoon ennen uuniin laittamista, jolloin ne kuivuvat muiden ainesten ohella.





No comments:

Post a Comment