Friday, May 11, 2012

Mahdollisuuksien Maailma


Sain hyviä uutisia, kun kuulin että läheinen ystäväni palaa parin viikon sisällä maailman toiselta puolelta Suomeen. Olin odottanut häntä kotiin vasta marraskuussa. Vaikka olemmekin olleet, etenkin viime viikkoina, tiiviisti yhteydessä välimatkasta huolimatta, ei mikään korvaa toisen fyysistä läsnäoloa. Maltan tuskin odottaa kuinka kesäni täyttyy taas uskomattomasta hurtista huumorista ja tilannekomiikasta. Hän saa minut heittäytymään hetkiin ja tekemään kaikkea hulvatonta.  Ja pian hän taas istuu pöydän toisella puolella kuuntelemassa. Siinä hän on uskomattoman hyvä. Aito ja läsnä.
Tervetuloa siis kotiin A! <3



Mietin tänään sitä, miten vaikeaa joskus on uskoa omiin mahdollisuuksiinsa. Sitä katselee muita ja näkee kuinka mikä tahansa on heille mahdollista. Ihmiset luovat uskomattomia asioita tyhjästä tai alkeellisista lähtökohdista. Meille jokaiselle maailma on täynnä mahdollisuuksia. Maailma on täysin avoin. Rajoitukset syntyvät ainoastaan sisäisissä mielikuvissamme. Todellisuutta on se, mihin uskomme. 
Mahdollisuuksiin tai mahdottomuuksiin
Perhosen toukasta kasvaa perhonen. Se on ensin koteloituneena, pötkyläinen ja siivetön. Kärsivällisesti se kasvaa ja muuttuu. Ja eräänä päivänä se vain tietää, että on tullut aika. Se levittää siipensä lentoon ja maailma on avoin. 
Samalla tavoin meistä jokainen on perhonen. Toiset ovat toukkia koko elämänsä, toiset syntyvät perhosiksi aikaisemmin. Kukin omalla tahdillaan, omalla tavallaan. 
Mutta miten hienoa olisi todella olla perhonen. Kotelon sisään ei pääse auringonvalo, tuulen lempeät hyväilyt tai kesäiset sadepisarat. Kotelo on panssari joka suojaa, jotta perhonen voi rauhassa kasvaa. Mutta jos kotelo ei koskaan avaudu, eikä perhonen pääse lentoon, se kuolee.
Ja vaikka lentoon lähdettyään maailma koettelee perhosta, se on silti kaiken aikaa ja kaiken keskellä vapaa. Sateen tullen se voi sulkea siipensä ja suojautua. Se voiv alita kauneimmat kukat maailmassa, joiden mettä juoda. Ja kaiken aikaa se on vapaa, elossa, niin kauan kun on sen aika elää ja lentää. 
Liian harvoin muistamme että mahdollisuus on meissä jokainen hetki. 
Liian usein luulemme, että unelmien toteutuminen on meille mahdotonta.
Kaikilla on vapaus ja mahdollisuus.
Koteloitua tai lentää.
Huomenna
tai
Nyt.

No comments:

Post a Comment