Nämä herkulliset pannarit on tehty tattarijauhoista. Sopii siis niille, jotka eivät voi tai halua käyttää viljatuotteita. Tai niille, jotka haluavat uusia makuelämyksiä ja vaihtelua. Aineiden mittailussa olen käyttänyt osittain cup-mittaa. Se kuinka paljon 1 cup on desilitroissa, voi tarkistaa vaikka googlettamalla.
Tarvitset:
1 cup tattarijauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
2/3 rkl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 rkl luomuhunajaa
1 1/4 cup (raaka)maitoa
1 rkl voita (tai gheetä)
1 luomumuna
Sekoita kulhossa jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola. Sulata voi(ellet käytä gheetä) ja anna sen jäähtyä.
Erottele keltuainen ja valkuainen eri kulhoihin ja sekoita keltuainen, hunajan, voin ja maidon kanssa.
Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon kunnes taikina on tasaista. Jos taikina on liian paksua, lisää loraus maitoa.
Vaahdota valkuainen kuohkeaksi, niin että se ei irtoa kulhosta, vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.
Nostele valkuainen varovasti taikinan joukkoon. Älä sekoita liikaa, ettei kuohkeus katoa. Paista ja herkuttele haluamasi lisukkeiden kanssa.
Paistamiseen(ja taikinaan) käytin gheetä sen maun vuoksi. Se on kuitenkin paistamiseen erittäin soveltuva myös siksi, ettei se käryä lainkaan sillä gheen valmistusvaiheessa maitoproteiinit on poistettu.
Koska jääkaapista ei löytnyt kermaa, tein sen cashewpähkinöistä. Se on hyvää ja erittäin täyttävää.
Cashewkermaan tarvitset:
2dl cashewpähkinöitä
1/2 dl vettä
aitoa vaniljaa
Hienonna pähkinät tehosekoittimessa jauheeksi. Lisää vesi ja vanilja, sekoita. Lisää vettä tarpeen mukaan, riippuen siitä millaisen koostumuksen haluat.
No comments:
Post a Comment