Friday, February 24, 2012

Kookospähkinöitä mulla tässä on

Tänne voi pulahtaa joogan jälkeen

Rapurapurallaa. Aurinko tuli ja yllätti- niin kuin aina. Nautiskelin keskiviikkona aamupäivällä kahvin auringossa ja sehän koitui kohtaloksi. Olin ollut kymmenen minuuttia auringossa, jonka jälkeen siirryin varjoon tunniksi. Iltapäivän edetessä sain kohteliaita toivotuksia muilta joogeilta `ooh, olet saanut väriä´.. Aloin toden teolla epäillä ja peiliin katsoessa oli pakko todeta, että kyllä, väriä oli toden teolla tullut- kauniisti kirkkaan punaisessa muodossa. Nyt uskon, että varjossakin ruskettuu(tai palaa).
Päivät täällä ovat sujuneet niin leppoisasti. Päiväohjelmamme on seuraava:

Our Daily Schedule:
7:30 am     Meditation and Breathwork
8:00 am     Asana (yoga poses) Practice 
10  am - 1 pm   Brunch Buffet 
5:00 pm     Restorative Yin/Hatha/Flow class with Breathwork
6 – 8 pm    Dinner Buffet
Tai tänne
Aamun joogatunnin jälkeen olen pulahtanut altaaseen tai mereen uimaan. Sen jälkeen vuorossa ruokailu. Tarjolla on lukematon määrä hedelmiä, mysliä, jogurttia, erilaisia lämpimiä kala/kasvisruokia.. Ruoka on tajuttoman hyvää ja olemme joka päivä saaneet kulumaan 3 tuntia ruokailuun(aamupäivällä ja illalla). Välillä huilitaan ja ihastellaan merta, sitten taas täytetään lautasia, kippoja ja kuppeja. Yhdestä viiteen on vapaata aikaa ja sen olemme saaneet kulumaan makoilemalla. Olen vain tuijotellut taivasta, välillä kuunnellut musiikkia ipodista, nukkunut parit päiväunet ja tuijotellut taas taivasta tai merta. En ole edes jaksanut keskittyä kirjan lukemiseen, on ollut hyvä vain olla. On mielenkiintoista seurailla omia ajatuksiaan, kun on aikaa vain olla eikä tarvitse tehdä mitään. Täällä on niin irti kaikesta. Voi katsella kaikkea täysin eri perspektiivistä. Se on vapauttavaa. Mutta kaikkein vapauttavinta on se, ettei tarvitse edes hitusen vertaa tuntea huonoa omaatuntoa, kun makaa päivän samassa paikassa, tekemättä yhtään mitään. Joogan jälkeen lihakset ovat niin kipeänä, että varpaan liikuttelukin tuntuu jo huippusuoritukselta. Mutta mikäs tässä makoillessa palmujen alla, kookosvettä hörppien. 

Kookosvettä,nam!


Kohtaloksi koitunut aamukahvi
Eilen vuokrasimme skootterin, jotta voimme vapaasti hurruutella joogakeskukseen, joka sijaitsee 10min. ajomatkan päässä hotellista. Lauantait ovat vapaapäiviä joogasta, joten huomenna vuorossa skootterimatka lähimpään kylään, jossa meno on vähän vilkkaampaa kuin täällä. Aurinko on suosinut meitä joka päivä, minä tosin olen piileskellyt varjoissa punoittavan ihoni kanssa. 
Teille joogatiedonjanoisille: opetus on täällä aivan mahtavaa. Opettajat ovat todella hyviä ja ihania. Linjaukset asanoissa ovat äärettömän tarkkoja. Olen hionut omaa harjoitustani todella paljon. Lähes kaikki seisomasarjan asanat on linjattu uudestaan. Olen saanut parissa päivässä jo mielettömän paljon uutta harjoitukseen. Keho on kevyt ja taipuu ja venyy kosteassa ja lämpimässä ilmastossa niin hyvin, että ensimmäisenä aamuna olin ihan varma, että joogaan jonkun toisen keholla. Koska linjauksia on korjailtu, lihakset ovat olleet todella kipeinä ja aamulla tuotti vaikeuksia nousta ylös sängystä. Mutten ole ehkä koskaan nauttinut niin paljon harjoituksestani kuin täällä. Joogaamme shalassa meren rannalla. Harjoituksen lomassa voi aina hetkeksi unohtua katselemaan upeaa maisemaa ja unohtaa hetkesi kaiken muun.
Beach Shala
Täällä kaikki siis hyvin. Olo on onnellinen ja kevyt. Täällä ei huolet ja murheet paina. Ihmiset joogapaikassa ovat ihania,ystävällisiä ja olemme tutustuneet moniin mukaviin ihmisiin ympäri maailmaa. Paikalliset ovat uskomattoman ystävällisiä ja palvelualttiita. Kaikki sujuu vaivattomasti. Nyt ihastelen vielä hetken lähisaaren yllä loimuavaa ukonilmaa ja sitten onkin aika painaa pää tyynyyn. Taas on yksi letkeä päivä takana, onneksi vielä monta edessä.
Täällä syödään(ja oleillaan)

Illallinen tänään

5 comments:

  1. Kuulostaa AIVAN TÄYDELLISELTÄ!!! Haluun kuulla lisää!!! :)

    ReplyDelete
  2. Moon niin kade!!!! Täällä älyttömän lumimäärän keskeltä terkkuja sinne lämpimään! Toivottavasti oot rentoutunut ja virkistynyt kun tuut takasin ja mulle voi tuoda noita fiiliksiä mukanasi kans!! Tv. Lintukka

    ReplyDelete
  3. Ihanata täällä on.. Sitä vaan muuttuu niin laiskaksi, ettei jaksa edes kirjotella..Lupaan tuoda kevään ja auringon tullessani.. :)

    ReplyDelete
  4. Kuulostaa ihanalta. Ota Paratiisista kaikki irit. :)

    ReplyDelete
  5. Kiitos Janita!Nähdään kun oon taas Suomessa! :)

    ReplyDelete