Tuesday, January 31, 2012

Vihreää voimaa


En ennen tykännyt kylmistä keitoista laisinkaan. Viime kesänä ihastuin tähän vihreään vaihtoehtoon ja sen onkin ollut tämän talven ehdoton suosikki silloin, kun olen kaivannut jotakin piristävää pimeyden keskelle. Keitto on helppo ja nopea valmistaa ja lisäksi se on vielä super-terveellistä!

Tässä lista aineksista, joita yleensä käytän. Kaikki vihannekset/kasvikset on raakoja, niitä ei siis tarvitse kypsentää.En yleensä mittaa raaka-aineiden määrää, joten kannattaa kokeilla erilaisia mittasuhteita ja löytää oma sopiva yhdistelmä. Avokadoa suosittelen laittamaan aina, sillä se tuo paksumman ja samettisemman koostumuksen keittoon.

-tomaatti
-kurkku
-avokado
-tuore pinaatti
-parsakaali
-lehti/varsiselleri
-salaatti
-paprika
- 1/2 valkosipulinkynsi
-sirtuunamehua
-ripaus suolaa ja mustapippuria
-vettä
-tuoreita yrttejä, esim.basilikaa, persiljaa, korianteria. . .
-siemeniä(esim.auringonkukka,hamppu,kurpitsa..)
Kaikki ainekset laitetaan blenderiin ja surautetaan keitoksi. Vettä voi laittaa ensin vain vähän ja lisätä sitten vähän kerrallaan, riippuen siitä millaisen koostumuksen haluaa. Jos keittiövarustuksesta ei löydy blenderiä, sauvasekoitinta voi kokeilla. Silloin kannattaa silputa ainekset tarpeeksi pieniksi...
Raaka-aineina voi käyttää mitä ikinä keksii-vain mielikuvitus rajana!


No comments:

Post a Comment